A munkaerő mint kulcskérdés

Amikor egy ember elkezd azon gondolkodni, hogy belefog egy vállalat megalapításába, és az ötleten agyal, illetve találgatja, számolgatja, hogy életképes-e maga a termék vagy szolgáltatás amit kitalált, eladható-e a piacon a termék, van-e megfelelő kereslet, az fizetőképes-e, tud-e majd minden időt és energiát bele tenni éjjel és nappal hogy a vállalat menedzselését végezze, van-e megfelelő tudása és szakmai tapasztalata, talpraesettsége ahhoz, hogy megbirkózzon az elő gördülő akadályokkal, akkor mindent egybe vetve a jövőt latolgatja, és megpróbál előre tervezni olyan paramétereket is, amiket nem nagyon lehet, de meg kell próbálni, mert hát máshogy a terv nem alakítható ki. Nagyon nehéz feladat ez. Számtalan olyan tényező van ugyanis, ami nem igazán tervezhető, mert maximális szintén tőlünk kívül álló tényezőkön alapul, de vannak, amik mérhetők és egész jó pontossággal alakíthatók is.

A vállalkozásom megalapítása előtt nekem az első gondolatom az volt, hogy szükségem van olyan segítségre, pár főre, munkatársakra, akik a mindennapi munkát, a vállalat operatív vezetését segítenek megvalósítani. Azt gondoltam, hogy ez nem lesz annyira bonyolult feladat, mert nagyon jó emberismerő vagyok és viszonylag sok mindent láttam már az előző munkahelyeimen is, ez azonban még sem ment nekem annyira könnyen. A keresgélés közepedte számtalanszor kudarcba fulladtam sajnos. Az egyik vállalkozó ismerősöm pedig ezt látva az assessment center szolgáltatását ajánlotta. Fel is kerestem szinte azonnal a kogwheel munkatársait, és nem sokkal később már az első személyes egyeztetésen ültünk, és szerződést is kötöttünk.

Profi és rendkívül hatékony szakmai segítséget nyújtottak a munkaerő kiválasztás területén, és a jelentkező emberek közül nem csak sikerült kiválasztani a lehető legjobb, és legalkalmasabb embereket, de megfelelő munkakörhöz is rendeltük őket, az egyéni célok, törekvések, karrier igények tekintetében. Ennek hatására vélhetően például a vállalatnál kicsi lesz az elvándorlás. A rendkívül objektív és testre szabott technikának köszönhetően, hiszen előre meghatározott szempontok alapján mértük és értékeltük a jelentkezőket hihetetlen jó csapatot és beosztást sikerült kialakítanunk. Azóta már azt mondhatom, hogy az együttműködés folyamatos, az eredmények jól láthatók, és biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is együtt fogunk dolgozni, mert nagyon sok terhet és feladatot levesznek a vállamról, segítenek jó döntést hozni és erősíteni a céget számos technika és szolgáltatás segítségével. Csak ajánlani őket bárkinek.